Nyheter
20 januari 2025

MXCO i rampljuset hos Godare och Aftonbladet

MXCO hade nyligen äran att välkomna Godare, Aftonbladets matsajt och tv-kanal, till vår restaurang vid T-Centralen. Besöket blev en hyllning till äkta mexikanska smaker och gav oss möjlighet att dela vår passion för Mexikos kulinariska arv med en bredare publik.

Under besöket visade vår José Manuel Cruz Martinez hur man gör quesabirria tacos, en rätt som kombinerar kryddigt, mört birriakött med gyllenbruna, krispiga tortillor stekta i sitt eget fett. Tacosen serverades tillsammans med consomé, en smakrik buljong som lyfter hela upplevelsen. ”Det här blir en riktig smakexplosion,” lovade José.
José delade med sig av sin resa från Mexico City till Stockholm och hur hans bakgrund som kock i Mexikos huvudstad påverkat hans matlagningsfilosofi. Han betonade vikten av autentiska ingredienser och tekniker, såsom att använda majstortillas framställda med metoder som härstammar från Mayariket. ”Majs är hjärtat i tortillan, och tortillan är hjärtat i en perfekt taco,” berättade José.

Besöket resulterade i en inspirerande artikel och tv-inslag på Godare, där vi fick möjlighet att dela tips på traditionella fyllningar som carnitas, barbacoa och tinga, samt de perfekta tillbehören: salsa verde, guacamole och chilisås. Allt för att ge en fulländad smakupplevelse. Vi fick även visa upp de klassiska mexikanska dryckerna som kompletterar maten.I det ena glaset finns vatten smaksatt med hibiskusblommor. I det andra med tamarind och ingefära. Och i den tredje en mjölkliknande dryck, horchata, gjort på mexikansk rismjölk, kanel och socker. Drycker som balanserar tacons hetta och sälta. José förklarade: ”Om klockan varit 23 och vi skulle gå ut och dansa hade du fått en Margarita. Tequila, lime och sötma är den perfekta kombinationen till tacos.”

Att få samarbeta med Godare och Aftonbladet var en fantastisk möjlighet för oss på Mxco att visa upp vårt engagemang för äkta mexikanska smaker. Vi hoppas att fler ska få chansen att uppleva det genuina mexikanska köket hos oss, bortom tacokrydda

Subscribe To
MXCO Newsletter

Join our mailing list for news,
raffles, collaborations & more