Nyheter
20 september 2024

MXCO – Tortilleria, Taqueria & Cocktailbar

José Manuel Cruz Martinez tar smakerna från Mexico City till Stockholm med MXCO, som erbjuder eget majsmjöl, handgjorda tortillas och en cocktail- och barmeny där mezcal och tequila står i centrum. MXCO är en helhetsupplevelse, med genuin mat, dryck och atmosfär.

“Ett besök på MXCO ska kännas som att stiga in på en levande kvarterstaqueria i min hemstad Mexico City,” säger José.

På MXCO lägger vi stor vikt vid att använda de bästa råvarorna för att skapa autentisk mexikansk mat. Tortillan är hjärtat i en perfekt taco, därför importeras majs från de mexikanska bönderna Edgar och Paco. Majsen blir till nixtamal och används sedan i tortillapressen, färskt för varje gäst, varje kväll.
Restaurangens kök är uppdelat i tre delar: en skaldjurs- och fiskstation med ceviche och cocktails, en snacks- och sidesdel med extra rätter som guacamole gjord vid beställning, samt en trompostation där kött till olika Pastor-tacos grillas på klassiska spettsnurror.

“Vi kommer att erbjuda allt från den bästa Quesabirrian till tre olika Pastor och förhoppningsvis några nya smaker som ni inte sett någon annanstans i stan,” berättar José.

Drycken på MXCO är lika genomtänkt som maten. Barchef Brenda Corghi, senast från Trädgården och expert på mezcal och tequila, har tillsammans med Björn Kjellberg skapat unika cocktails för restaurangen. Cocktailmenyn erbjuder uppdaterade varianter av klassiker, som en Negroni gjord på tequila, en Paloma med vattenmelon och självklart Margarita, där en hel lime pressas färsk vid varje beställning.

“Vi planerar att rulla runt en drinkvagn med unika flaskor av tequila och mezcal för att sätta pricken över i på er upplevelse,” säger Brenda.

Lokalen är inspirerad av en klassisk taqueria i Mexico City. Nästan varje detalj är antingen specialdesignad för restaurangen eller särskilt importerad, ofta direkt från Mexiko. Med en rå, charmigt stökig estetik påminner interiören om de vibrerande miljöerna på Mexico Citys gator, och skapar en plats där du kan känna dig bekväm och stanna länge vid både bord och bar.

José Manuel Cruz Martinez, född i norra Mexiko, har under sin uppväxt bott både i Los Angeles och Mexico City. Hans karriär började som kock på restauranger, hotell och mindre taquerior. José var med och öppnade restaurangen Chelas, som han sålde sin del i för fyra år sedan. Han har även haft äran att vara en del av teamet bakom Nobelmiddagarna både 2017 och 2022.

Vi öppnar den 26 september med ambitionen att ge Stockholm en smak av Mexiko där alla är välkomna att njuta av god mat, livlig stämning och mexikansk gästfrihet.

Subscribe To
MXCO Newsletter

Join our mailing list for news,
raffles, collaborations & more